4.5 C
Munich
Friday, February 23, 2024

Questions by Children, Students, Youth to Dr.Kalam

Must read

1. Sir, We are happy about the new Brahamos you have invented. But why don’t you sir invent things which promotes peace?

J.Alex Miller , M.Tech
J.Alex@ymail.com
KLU
Srivilliputtur
Posted On 26-Jun-2011

Answer:

First of all strength respects strength. To protect the nation, nation should have adequate strength. Hence we need to equip ourselves with minimum deterrent capability defence. If we have strength and good leadership, then peace in the nation will prevail.

2. What are the job opportunities in Public and Private sector for us (Speech and Hearing Impaired Students)? View

Soniya ceaser , IV year CSE/SHIP
Soniya@yahoo.com
KLU
Srivilliputtur
Posted On 26-Jun-2011

Answer:

3 % reservation is allotted for the differently abled persons including speech and hearing impaired students. Certainly now the number of private industries are encouraging and appointing the speech and hearing impaired students such as Sakthi masala in Tamilnadu. Many more industries will identify the right jobs and every one of the students who are having speech and hearing impaired students.

3. Though India is continuing with corruption, hike in price and economic crisis, can it become a developed country within 2020 as you said? What are the steps to be taken by the youth towards that development? View Answer

S.Ahamed Mohideen , Civil
S.Ahamed@gmail.com
KLU

Posted On 26-Jun-2011

Answer:

As a youth of the nation, first and foremost your action is to study well. That is your first responsibility. Regarding corruption and other issues, the reform has to start from our home. If our home is corruption free, our village and city will be corruption free, then our state will be corruption free and the nation will be corruption free. Certainly our leaders should have the wisdom to bring down the price rise and manage the economic crisis.

4. What is the biggest challenge facing India today and what should we do to contribute positively towards this challenge? View Answer

Rithika Ramesh , IV-C

JSS International School
Dubai
Posted On 17-Apr-2011

Answer:

The youth needs to develop an attitude : I can do it! We can do it !! India will do it!!!

5. what is the secret of success in your life? View Answer

Megan Maria Jacob , V-A

JSS International School
Dubai
Posted On 17-Apr-2011

Answer:

Have an aim in life, acquire knowledge through all possible sources, work hard and never accept defeat by the problem, always defeat the problem and succeed.

6. Commerce or science Stream? If we want to be a scientist in Isro, what are the procedures for it? View Answer

Prachi , VII-B

JSS International School
Dubai
Posted On 17-Apr-2011

Answer:

ISRO has an institute called Indian Institute Space Sciences and Technology (IIST) at Thiruvananthapuram. The admission into this institute is by a competitive examination for students who are appearing or completed class 12 examination on lines of JEE. The students graduating from IIST are offered scientific jobs at ISRO.

7. How can we make developments in the field or science and at the same time make the process eco-friendly? View Answer

Shikhar , IX-A

JSS International School
Dubai
Posted On 17-Apr-2011

Answer:

We have to be sensitive in every development about the damage it can cause to the environment and find scientific methods to mitigate these causes. This way we can find eco-friendly scientific applications.

8. The recent tsunami and earthquake in Japan has cost major nuclear disaster. Will it have any impact on future nuclear development? View Answer

Medha Nambiar , V-B.

JSS International School
Dubai
Posted On 17-Apr-2011

Answer:

There will be impact. Thorium based nuclear reactors may replace the uranium based reactors. Also, the scientific community may look for other alternative renewable resources like solar, wind, and hydro.

9. From your several achievements, which one do you feel most happy and proud of? What makes the student perfect? View Answer

Nushha Jamila , V-B

JSS International School
Dubai
Posted On 17-Apr-2011

Answer:

The greatest satisfaction I had was, when we developed a FRO and fitted to polio affected children and they were happily dancing.

10. How was your experience in the field of space technology? View Answer

Nancy , VII-A

JSS International School
Dubai
Posted On 17-Apr-2011

Answer:

It was very good. I could participate in developing the first space launch vehicle which has led to many launches and fulfillment of Prof. Vikram Sarabhai vision of the country?s ability to develop any type of satellite and launch it from Indian soil in different orbits.

11. Who is the person who inspires you a lot? View Answer

Pooja , VII-B

JSS International School
Dubai
Posted On 17- April-2011

Answer:

Prof. Vikram Sarabhai

12. What thoughts inspired you in your life to become successful? View Answer

Bhumika , VIII-A

JSS International School
Dubai
Posted On 17 – April – 2011

Answer:

My primary school teacher teaching, how the birds fly, inspired me to have a vision and aim in life.

13. Granted that the invention of Chandrayana I and II the PSLV machine has reached to the tremendous heights and has been successful in discovering water on the moon. But what are the implications of such inventions on the common man who remains ignorant of them? View Answer

AmruthaVarsha , Class: III Year BDS

The Oxford Dental Hospital & College
Bangalore
Posted On 29-Aug-2010

Answer:

Any scientific mission has a societal relevance. Particularly all the Indian space missions have a societal relevance and contribution to the development of science and technologies. That will benefit the nation development. Whether it is Remote sensing, telecommunication, meteorology or Chandrayan to moon, it has the purpose of serving the humanity as a whole. Country?s development is not only measured how it provides good governance, but all around development including science and technology. India is trying to achieve excellence in all the fields including good governance, Space mission is one of the area where India is doing well.

14. Your father insisted you to become an IAS but your choice was to become a pilot. Why you deviated from your father?s wish? Its not mentioned anywhere in your book also. View Answer

Chitra , Class: VII Sem. Computer Science En

The Oxford College of Engineering
Bangalore
Posted On 29-Aug-2010

Answer:

No. My father didn?t insist to become an IAS Officer. It is my teacher Sivasubramania Iyer who made me thing to fly. He gave me the wings to fly.

15. According to NASSCOM only 30% of our engineering graduates are employable in industries. The industries are the maximum beneficiaries from the technical education. But still their contribution for this cause is not significant. Can Government insist on their adapting technical institutions View Answer

Muralidhar , III Sem. M.Tech Mechanical Engg.,

The Oxford College of Engineering
Bangalore
Posted On 29-Aug-2010

Answer:

It is the responsibility of the institution to produce employable candidates with the necessary skills required for the industry. We need to have a adaptive syllabus to meet the industrial requirements. We need quality teachers, quality laboratories and quality content and good libraries. Certainly 11th plan projection will address these requirements.

16. The project ?INCREDIBLE INDIA? was an enormous project which even brought us the envy of the first world countries. To which extent has this project been successful and as a student how can I contribute to this project? View Answer

Jan Prestely , Class: MCA VTU

The Oxford College of Engineering (MCAVTU ?Program
Bangalore
Posted On 29-Aug-2010

Answer:

Students can contribute for making the environment clean, neighbourhood clean and the city clean, state clean which will certainly make the tourism successful in India.

17. Of now we are developing country and out 60% of populations are still depend on agriculture what you think for our country we should depend more industrialization or agriculture. What is that youth can do to help our country to go beyond the economy of USA & China View Answer

Shanawas Khan , MBA II year

The Oxford College of Business Management
Bangalore
Posted On 29-Aug-2010

Answer:

Agriculture is the core competence of India. Certainly India will witness 9 to 10% Agriculture growth rate. We have seen many success stories in India in doubling the food production and achieving 9% growth rate in agriculture. What we need to do is the value addition and agro food processing, while launching the second green revolution movement with system oriented approach towards farming, supporting organic and precision farming in a big way with micro irrigation, drip irrigation and provide quality seeds along with storage and distribution chain with market connectivity. If every youth thing that ?I can do it?, ?We can do it? and ?India can do it? and become an economically developed nation before 2020.

- Advertisement -spot_img

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest article